MENÜ

MÍVES MŰVÉSZEK
Ahol érték a kétkezű alkotás!

Csak bátran, kreatívan!

 

Mindenkinek az otthonában napi szinten keletkezik olyan hulladék amivel nem tud mit kezdeni. Elsősorban a csomagoló és tároló anyagokra gondolok, úgy mint műanyag palack, tejes doboz, konzerv doboz, papírtörlő guriga, újságok, stb. Ezeket szükséges és már elég jól megtanultuk elkülöníteni a háztartás egyéb hulladékától, hiszen újrahasznosítható anyagokról van szó.

 Néha elteszünk néhány tejfölös dobozt, mert jó lesz tavasszal palántát nevelni benne. Esetleg a toalett papír gurigáját odaadjuk a gyereknek, had fesse ki kedve szerint. A kinőtt, elhasználódott ruhanemű pedig nagyon jól megteszi portörlőnek, ezért néhányat félreteszünk abból amit amúgy kidobnánk.

 Aztán itt van valaki, aki továbbgondolta az újrahasznosítást és ezekből- az átlagember szemszögéből nézve- hulladékokból szemet gyönyörködtető alkotásokat készít. Odlerné Bagi Judit azaz odijudit irígylésre méltó kreativitással varázsol PET palackból vázát vagy telefonkönyvből írószertartót, de még pénztárcát is tud készíteni üdítős dobozból. Nála a reklámújság sem kerül veszendőbe, fonni tud vele, így készít kosarakat, tálakat. Lenyűgözően ügyes és leleményes módon alkot egészen meghökkentő szépségű tárgyakat a szemétből.

 Mint mondja, külföldi lapokból, könyvekből, internetes oldalakról veszi az inspirációt. Az onnan merített ötleteket kipróbálja és ha működőképes a dolog, megosztja saját weboldalán, hogy mindazok akik kedvet éreznek az efféle szórakozáshoz, útmutatóul szolgáljon. Juditnak nem szakmája ez a fajta művészet, számára csupán hobbi, kikapcsolódás, hasznos időtöltés. Pusztán a maga szórakoztatására kezdett bele és állítja, hogy semmiképp sem váltaná pénzre az alkotásait, inkább barátai, ismerősei között osztja szét őket. Szerencsés, hogy rendelkezik egy olyan egyéni látásképességgel, hogy egy kidobott tejesdobozt addig forgat a kezében, míg ki nem ötli, hogy például táska alapanyaga lehet.

 Dicsérendő a saját maga által megtervezett honlapja is, ami nem csak hogy első ránézésre kellemes a szemnek, de a lépésről-lépésre végigvezetett munkaleírás szinte csábítja az embert, hogy megpróbálkozzon valamivel az ott látottakból. Judit nagy lelkesedéssel keresi az új kihívásokat ezen a területen, folyamatos bővítéssel kívánja előrébb vinni az általa működtetett honlapot.

 Szóval, ha egy napon amikor épp kihajítanánk valami műanyag, papír, textil, fém szemetet, jusson eszünkbe, hogy egy cseppnyi kézügyességgel lehetne belőle váza, mécsestartó, kosár, válltáska, térelválasztó, szék, játszóház…Már önnek is beugrott egy ötlet?                         

                                                                                      

papir12.jpg (324×285)realu3.jpg (400×296)

 tok5.jpg (330×262)  

   
                           

  

 

 

 

 

Asztali nézet